INSPIRE EXPERIENCE CONNECT

In Nederland dragen ongeveer 6 miljoen mensen bedrijfskleding. Dat is meer dan een derde van de totale Nederlandse bevolking en bijna de helft van de totale beroepsbevolking. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van een doordachte bedrijfskledinglijn onder andere vanwege de bescherming maar zeker ook als versterking van het imago van het bedrijf.

De bedrijfskledingbranche is zich er al jaren van bewust dat de productie van bedrijfskleding grote impact heeft op het milieu en de werkomstandigheden van de arbeiders in de productielanden. De Nederlandse branchevereniging DutchWorkWear.NL en haar leden zetten zich actief in voor mens en milieu. Door samen te werken met de overheid en het ondertekenen van het Textiel Convenant, Grondstoffen akkoord en Fair WearFoundation zijn er vele mijlpalen bereikt. Daarom besteedt Corporate Fashion Award 2018 hier aandacht aan tijdens het event door te beginnen met een circular experience, waarin u op een inspirerende reis gaat en elke stap in de circulaire economie zelf kunt beleven. U ervaart wat de mogelijkheden zijn om textiel te hergebruiken en u kunt kennismaken met bedrijven en initiatiefnemers die al jaren actief zijn in de circulaire textiel.

CIRCULAR EXPERIENCE

STAPPEN CIRCULAR EXPERIENCE

Ketenregisseurs

De ketenregisseurs regisseren en coördineren de hele keten en zorgen dat alle stappen in het proces worden geregistreerd in de digitale snelweg. Daarmee is elke stap te volgen en transparant omtrent wie wat heeft gedaan. QR code/ Barcode / Chip

Inzamelpunten, Afvalverwerkers en Sorteercentra

Bij de inzamelpunten, afvalverwerkers en sorteercentra komt de gebruikte kleding binnen en wordt het gesorteerd

Vervezelaars

Vervezelaars verwerken de gebruikte kleding en maken er vezels van

Alternatieve Toepassingen

Bij alternatieve toepassingen worden de vezels en het restafval gebruikt voor andere producten en toepassingen

Spinners en Breiers

De spinners en breifabrikanten maken van de vezels garens

Wevers en Stoffabrikanten

De wevers maken er weer nieuwe stoffen van

Ontwerpers

De ontwerpers ontwerpen nieuwe kledingstukken

Confectiebedrijven en Applicaties

De confectiebedrijven verwerken de gerecyclede stoffen op basis van de ontwerpen in opdracht van het bedrijfsleven.

Klanten, Opdrachtgevers en Kledingdragers

De klanten, opdrachtgevers en kledingdragers zijn de eindgebruikers van de nieuwe kleding

Overheid, Wetgeving en Normering

De overheid verplicht de overheden afgedragen textiel in te zamelen voor hergebruik. Via de aanbestedingswetgeving stimuleert de Overheid het bedrijfsleven bij te dragen tot een beter MVO beleid

Wilt u geïnspireerd worden en ervaren welke mogelijkheden er zijn om textiel te hergebruiken? Wilt u kennismaken met bedrijven en initiatiefnemers die al jaren actief zijn in de circulaire textiel en op reis door de circular experience?
Is uw bedrijf actief in de circulaire textiel en wilt u de bezoeker inspireren? Wilt u als partner een bijdrage leveren aan de Circular Experience?